Στην είσοδο του χωριού της Φασούλας συναντάμε το εκκλησάκι των Αγίων Ρηγίνου και Ορέστη. Αποτελεί ένα απλό ναό, το εσωτερικό του οποίου κοσμεί ένα λιτό τέμπλο με φορητές εικόνες. Το εκκλησάκι έχει ανακαινιστεί σχετικά πρόσφατα, μόλις το 1981.

Ο ναός έχει κτιστεί πλησίον ενός σπηλαίου, μέσα στο οποίο έχει ανευρεθεί μία σαρκοφάγος, η οποία πιστεύεται πως αποτελεί τον τάφο του Αγίου Ρηγίνου και Ορέστη. Η σαρκοφάγος, η οποία χρονολογείται τον 3ο αιώνα μ.Χ. είναι διακοσμημένη με κληματίδα και ιχθύ, σύμβολα του πρωτοχριστιανισμού.

Οι Άγιοι Ρήγινος και Ορέστης κατάγονταν από τη Χαλκηδονία της Μικράς Ασίας και ήταν καταταγμένοι στο ρωμαϊκό στρατό. Οι δυο νέοι βρέθηκαν ως εκ θαύματος στην Κύπρο, έπειτα από τη φυλάκιση και την καταδίκη τους σε θάνατο από το Ρωμαίο στρατηλάτη Πρεζεντίνο, εξαιτίας του ότι κήρυτταν και διέδιδαν το χριστιανισμό. Στην Κύπρο ο Ρηγίνος και ο Ορέστης συνέχισαν το ιεραποστολικό τους έργο. Στο χωριό της Φασούλας, όπου υπήρξε κέντρο ειδωλολατρίας, οι κάτοικοι τους συνέλαβαν και τους αποκεφάλισαν. Κάποιοι χριστιανοί που παρακολούθησαν το γεγονός, πήγαν και πήραν τα σώματα των ιερομαρτύρων και τα έθαψαν κρυφά . Παρόλα αυτά δεν είναι σίγουρο εάν ο Άγιος Ορέστης φονεύθηκε στη Φασούλα ή κάπου αλλού στο νησί. Η παράδοση θέλει και τους δύο Αγίους να μαρτύρησαν στο συγκεκριμένο χωριό αλλά αυτό δεν αποδεικνύεται με καμιά μαρτυρία.

Σύμφωνα λοιπόν με την παράδοση μετά από αρκετά χρόνια και εφόσον ο χριστιανισμός είχε εδραιωθεί στο νησί, εμφανίστηκε οι Άγιοι στον ύπνο ενός ιερέα του χωριού και του υπέδειξαν το σημείο όπου ήταν θαμμένοι. Τότε ο ιερέας έψαξε στο μέρος και βρήκε τη σαρκοφάγο, όπου βρίσκονταν τα λείψανά τους. Εκεί κτίστηκε ένας μεγαλοπρεπής ναός στο όνομα των Αγίων, ο οποίος όμως στην πορεία καταστράφηκε. Εκεί όπου επέλεξαν οι πρωτοχριστιανοί να θάψουν τους Αγίους, προϋπήρχε τάφος, ο οποίος ανήκε πιθανότατα σε κάποιον άρχοντα. Αυτό συμπεραίνεται από τις ζωγραφιές, που βρέθηκαν επάνω στον τάφο, συγκεκριμένα μιας σκηνής κυνηγιού αγριόχοιρων και ελαφιών.

Ο συγκεκριμένος χώρος όπου βρίσκεται η αρχαία σαρκοφάγος βρίσκεται υπό την προστασία του Τμήματος Αρχαιοτήτων. Το Ιερό Λείψανο μεταφέρθηκε στην Μονή Αγίου Προδρόμου στην Σκόπελο. Στους δύο Αγίους αποδίδονται πληθώρα θαυμάτων, για το λόγο αυτό πολλοί είναι οι πιστοί που επισκέπτονται το ναό και το χώρο ταφής τους.

Κάθε χρόνο στις 20 Αυγούστου εορτάζεται η μνήμη των Αγίων Ρηγίνου και Ορέστη, όπου λαμβάνει χώρα μεγάλο πανηγύρι γύρω από το εξωκλήσι. Εκτός της Φασούλας, όπου ο άγιος Ρηγίνος θεωρείται προστάτης άγιος της, οι Άγιοι τιμούνται ιδιαίτερα στο Απλίκι της Λευκωσίας, και στην Τρεμιθούσα της Πάφου, όπου υπάρχουν ναοί αφιερωμένοι στη μνήμη τους.