Νοτιοδυτικά της Μονής της Παναγίας, στην πλατεία της Αγίας Νάπας, έχει κτιστεί το 1994 μια νέα εκκλησία επίσης αφιερωμένης στην Παναγία. Η ανέγερση της εκκλησίας οφειλόταν στη συνεχή πληθυσμιακή ανάπτυξη της κοινότητας της Αγίας Νάπας και στην ανάγκη για κάλυψη των θρησκευτικών αναγκών των κατοίκων.

Αποτελεί ένα σύγχρονο μοντέρνο οικοδόμημα, το οποίο αποτελεί αντίθεση με την αρχαία Μονή, δένοντας κατά κάποιο τρόπο το παλαιό με το μοντέρνο. Άλλωστε η Αγία Νάπα παρόλο που έχει αναπτυχθεί σε ένα τουριστικό  πολυσύχναστο προορισμό, εντούτοις κατορθώνει να διατηρήσει και τον «αγνό» χαρακτήρα της μέσα από τα διάσπαρτα εκκλησάκια και μνημεία της. Το μοναστήρι με την εκκλησία της Παναγίας αποτελούν  μια πραγματική όαση ψυχικής και πνευματικής ανάτασης μέσα στο πολύβουο κέντρο της κοινότητας.

Στο προαύλιο της εκκλησίας υπάρχουν επάνω στους τοίχους αγιογραφημένες εικόνες  Αγίων, ξεχωρίζοντας αυτή της Παναγίας πλαισιωμένης από τους δύο Αρχαγγέλους, ομορφαίνοντας με τον τρόπο αυτό το χώρο της αυλής και του παρκινγκ.