Περίπου δυο χιλιόμετρα ανατολικά της κοινότητας, σε μια ερημική τοποθεσία βρίσκεται η γυναικεία Μονή, αφιερωμένη στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού. Ο θεμέλιος λίθος της Μονής τέθηκε το 1979 και οι μοναχές που βρίσκονται εδώ ακολουθούν το Παλαιό Εκκλησιαστικό εορτολόγιο.

Ο ναός είναι κτισμένος σε ρυθμό τρίκλιτης βασιλικής, σταυροειδής με τρούλο. Φέρει τρεις εισόδους, στα δυτικά, στα βόρεια και στα νότια του ναού. Ακριβώς δίπλα από το ναό της Μεταμορφώσεως υπάρχει ένας μικρότερος ναός, αφιερωμένος στον Άγιο Κοσμά. Από τη Μονή ξεχωρίζει ο εξωτερικός της χώρος  που είναι διακοσμημένος με διαφόρων λογιών λουλούδια, κυπαρίσσια, χαρουπόδεντρα δημιουργώντας μια επιπλέον ηρεμία και γαλήνη στο χώρο. Ένα κομμάτι γης στο νοτιοδυτικό περίβολο της Μονής διαμορφώθηκε σε μικρό περιβόλι.

Η Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος εορτάζει κάθε χρόνο στις 6 Αυγούστου.

Στα νοτιοδυτικά της Μονής, αργότερα το 1989, πάνω σε ένα λόφο, δημιουργήθηκε γυναικείο Ιερό Ησυχαστήριο αφιερωμένο στη Ζωοδόχο Πηγή. Στο χώρο του Ησυχαστηρίου εκτός από τα κελιά των μοναχών υπάρχει και ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα που χρησιμοποιείται ως αγιογραφείο, καθώς και μια δεύτερη στην οποία εκτελούνται διάφορα εργόχειρα.