Στο κέντρο της κοινότητας του Αβδελλερού βρίσκεται η εκκλησία της Παναγίας της Αιματούσας, αλλιώς επονομαζόμενης της Αβδελλερού και αποτελεί τον κύριο ναό του χωριού. Πρόκειται για ένα μονόκλιτο βυζαντινού ρυθμού ναό, με ημικυκλική κεραμιδένια στέγη, τα θυρανοίξια του οποίου έγιναν  στις 26 Αυγούστου του 1879.

Το εσωτερικό του ναού αποτελείται από ένα υπέροχο ξυλόγλυπτο τέμπλο με εικόνες του Χριστού, της Παναγίας, Αγίων της Ορθοδοξίας και παραστάσεις από την Καινή Διαθήκη. Ξεχωρίζει η μικρή επάργυρη εικόνα της Παναγίας της Αιματούσας, η οποία χρονολογείται στον 19ο αιώνα και πιστεύεται πως είναι θαυματουργή. Άλλες παλιές εικόνες που βρίσκονται στο ναό είναι του Ιωάννη του Προδρόμου (1869), ένα εικόνισμα του Δεσπότη Χριστού (χωρίς χρονολογία) και της Κοίμησης της Θεοτόκου (1954).

Η Παναγία Αιματούσα του Αβδελλερού γιορτάζει πανηγυρικά στις 15 Αυγούστου, ημέρα εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Το προσωνύμιο Αιματούσα, δόθηκε στην Παναγία γιατί φέρεται να θεραπεύει τις αιμορραγούσες γυναίκες.