Στιγμές αγάπης και ξεγνοιασιάς μετατρέπονται σε μία ανείπωτη τραγωδία

  Η Χριστίνα Μέι Γουάτσον, γνωστή ως Τίνα, μια νεαρή αμερικανίδα από την Αλαμπάμα, χάνει τη ζωή της μόλις στα 26 της χρόνια κατά τη διάρκεια του μήνα του μέλιτος που η ίδια επέλεξε να μοιραστεί με τον σύζυγό της, Ντέιβιντ Γκάμπριελ Γουάτσον, γνωστό ως Γκέιμπ, στο μακρινό Κουήνσλαντ της Αυστραλίας.  Αν και μόλις 11 μέρες παντρεμένοι, στις 22 Οκτωβρίου 2003 ο σύζυγος της Τίνα φαίνεται να σχεδίασε με μαεστρία τη δολοφονία της κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στο μαγικό αυτό θέρετρο. Έτσι, οι στιγμές αγάπης και ξεγνοιασιάς μετατράπηκαν σε μία ανείπωτη τραγωδία.

Η Τίνα Γουάτσον με τον σύζυγό της Ντέιβιντ Γκάμπριελ Γουάτσον

Η Τίνα Γουάτσον με τον σύζυγό της Ντέιβιντ Γκάμπριελ Γουάτσον

  Η Τίνα γνώρισε τον σύζυγο της κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών τους σπουδών στο πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα στο Μπέρμιγχαμ. Ούσα λάτρης της θάλασσας,  και με παρότρυνση του συζύγου της, ο οποίος ήταν έμπειρος δύτης, πήρε την απόφαση να ξεκινήσει μαθήματα κατάδυσης. Μάλιστα, μόλις λίγες μέρες πριν ενωθεί με τον Γκέιμπ με τα δεσμά του γάμου, έλαβε το δίπλωμά της στη  κατάδυση. Νιώθοντας, λοιπόν, έτοιμη να αξιοποιήσει τις νέες τις δεξιότητες, ανέλαβε τη διοργάνωση του ταξιδιού τους στο Κουήνσλαντ με σκοπό τη κατάδυση τους στον μεγαλύτερο κοραλλιογενή ύφαλο στον κόσμο, το Γκρέιτ Μπάριερ Ριφ ( great barrier reef ) της Αυστραλίας.

THE GREAT BARRIER REEF

THE GREAT BARRIER REEF

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους η Τίνα μαζί με το σύζυγο της επιχείρησαν να καταδυθούν στο ναυάγιο SS Yongala , το οποίο βρίσκεται στο Great Barrier Reef και θεωρείται ως ένα από τα δέκα καλύτερα ναυάγια για καταδύσεις στον κόσμο. Δύο λεπτά μετά την είσοδο της στο νερό, είχε ήδη  καταδυθεί στα 30 μέτρα και έχασε τις αισθήσεις της. Ο σύζυγος της φαίνεται να υποστήριξε πως είχε προσέξει ότι ήταν κάπως ανήσυχη πριν το συμβάν χωρίς όμως να αντιληφθεί εάν η Τίνα αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα. Συγκεκριμένα, ο ίδιος ανέφερε πως την στιγμή που επιχείρησε να τη βοηθήσει, εκείνη σε κατάσταση πανικού του αφαίρεσε τη μάσκα, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να την προσεγγίσει και έτσι αναγκάστηκε να επιστρέψει στην επιφάνεια προς αναζήτηση βοήθειας. Η Τίνα, αβοήθητη στο νερό, έχασε τότε τη ζωή της μέσα στην αγαπημένη της θάλασσα.

  Παρόλα αυτά, έπειτα από ανακρίβειες στις περιγραφές του Γουάτσον, οι ανακριτές της υπόθεσης αναγκάστηκαν να ανασκευάσουν την αρχική τους σκέψη  ότι ο θάνατος της κοπέλας οφειλόταν σε πνιγμό εξαιτίας ενός καταδυτικού ατυχήματος. Έτσι, επιχείρησαν να ψάξουν για τα βαθύτερα κίνητρα που οδήγησαν στον τραγικό θάνατο της Τίνα. Η αθωότητα του φερόμενου ως δράστη φαίνεται να διαψεύστηκε άμεσα, αφού ο ίδιος είχε εξηγήσει τα γεγονότα με 16 διαφορετικές εκδοχές, κάτι που ακράδαντα καταδείκνυε την ενοχή του. Επιπλέον, όταν πλέον η υπόθεση συνεχίστηκε στις δικαστικές αίθουσες, ο πατέρας της κοπέλας υποστήριξε ότι ο Γκέιμπ, λίγες μέρες μετά τον γάμο του με τη κόρη του, ζήτησε από την Τίνα να αυξήσει το ασφαλιστέο ποσό στην ασφάλεια ζωής της, ενώ παράλληλα την όρκισε  να δηλώσει τον ίδιο ως τον μόνο δικαιούχο.

 

Η σημαδούρα του ναυαγίου SS Yongala όπου καταδύθηκαν εκείνη την μέρα

Η σημαδούρα του ναυαγίου SS Yongala όπου καταδύθηκαν εκείνη την μέρα

SS Yongala καταδυτικός χάρτης

SS Yongala καταδυτικός χάρτης

Χωρίς αμφιβολία, ο θάνατος της Τίνα δεν ήταν αποτέλεσμα κακών συγκυριών αλλά προμελετημένου εγκλήματος από τον άνθρωπο που είχε μόλις παντρευτεί. Μεταξύ άλλων, την ενίσχυση αυτής της άποψης βοήθησε σχετικό φωτογραφικό υλικό άλλων δυτών που έδειχνε την Τίνα να βρίσκεται στο νερό λιπόθυμη και τον σύζυγο της να κολυμπά αμέριμνος αδιαφορώντας για αυτήν. Με βάση τα παραπάνω στοιχεία, ο Γκέιμπ Γουάτσον φαίνεται να έκλεισε την παροχή αέρα της γυναίκας του και την άφησε να πεθάνει αργά και βασανιστικά. Άλλωστε, όταν η υπόθεση εκδικάστηκε στην γενέτειρα της Τίνα,  και αφού είχαν ήδη παρουσιαστεί ατράνταχτα στοιχεία ενοχής του συζύγου της, τον Μάιο του 2009 η καταδίκη του Γκείμπ ως ενόχου για ανθρωποκτονία έγινε πράξη.

Φωτογραφία όπου στο βάθος φαίνεται η Τίνα Γουάτσον στον πάτο της θάλασσας

Φωτογραφία όπου στο βάθος φαίνεται η Τίνα Γουάτσον στον πάτο της θάλασσας

Παρόλα αυτά, συμφώνα με μετέπειτα νεότερα αποδεικτικά στοιχεία, δυο χρόνια πριν τον θάνατό της, η Τίνα είχε υποβληθεί σε καρδιακή χειρουργική επέμβαση, αν και στην αίτηση της για διεκδίκηση καταδυτικού διπλώματος είχε δηλώσει ότι  δεν αντιμετώπιζε οποιοδήποτε καρδιακό πρόβλημα. Ο καθηγητής Μάικλ Μπένετ, κορυφαίος στον τομέα της ιατρικής σε θέματα κατάδυσης, δήλωσε ότι οποιοσδήποτε στη θέση της Τίνα δεν θα μπορούσε να καταδυθεί χωρίς τη συγκατάθεση καρδιολόγου.

  Έτσι, μόλις στις αρχές του 2012 ο Γκέιμπ αθωώθηκε εξαιτίας ελλιπών στοιχείων. Η δικαιοσύνη που επί σειρά ετών ζητούσε η οικογένεια της Τίνα δεν κατάφερε τελικά να υπερισχύσει.

Το 2012 κινηματογραφική ταινία έχει κυκλοφορήσει εμπνευσμένη από την ιστορία της Τίνα Γουάτσον με το όνομα Fatal Honeymoon ( θανατηφόρος μήνας του μέλιτος ). Ωστόσο δεν έχουν βασιστεί στα γεγονότα όπως αυτά έχουν παρουσιαστεί από τους ερευνητές της υπόθεσης.

Article Youtube: